Doel van de functie
Als contextbegeleider begeleid je gezinnen van onze jongeren met ASS of gedrags- en emotionele moeilijkheden of jongeren met een visuele beperking met als doel hen te versterken in hun dagelijks functioneren, thuis of binnen de voorziening.
Als cliëntbegeleider neemt je de coachende rol op voor jongeren met ASS of gedrags- en emotionele moeilijkheden of jongeren met een visuele beperking ook met als doel hen te versterken in hun dagelijkse functioneren en hen wegwijs te maken in de maatschappij binnen de verschillende levensdomeinen.
We zoeken iemand met empathie, echtheid en een groot respect voor de leefwereld van anderen. Iemand die mee zoekt, niet overneemt. Iemand die klein kan kijken, en blij is met kleine veranderingen.
Wat zijn je taken?
- Je begeleidt en ondersteunt de context (gezinnen, hulpverleners) van jongeren met ASS, jongeren met een visuele beperking en/of gedrags- en emotionele problemen
- Je gaat samen met de context en de cliënt op zoek naar oplossingen voor problemen of uitdagingen.
- Je hebt een sleutelrol in de transitie naar volwassenheid. Je ondersteunt jongeren richting hun 21ste bij vb. aanvragen van een persoonsvolgend budget, bewindvoering, dagbesteding, of het zoeken naar een voorziening.
- Je doet intakes, verduidelijkt hulpvragen en begeleidt gezinnen en cliënten in hun zoektocht naar de juiste informatie, oplossingen, …
- Je neemt ook administratieve taken op zoals verslagen of individuele handelingsplannen.
Jouw profiel
- Je hebt een diploma in sociaal werk, orthopedagogie, psychologie of een gelijkwaardige richting of gelijkgesteld door ervaring.
- Je kennis en inzicht in het werken met jongeren met ASS en/of gedrags- en emotionele problemen en/of visuele beperking is een meerwaarde.
- Je hebt bij voorkeur een rijbewijs B en een eigen wagen.
- Je hebt een hart voor jongeren én hun context.
- Je handelt vanuit een oplossingsgerichte en krachtgerichte houding.
- Je communiceert empathisch en zonder oordeel.
- Je werkt planmatig, maar kan ook goed omgaan met onvoorspelbaarheid.
- Je bent nieuwsgierig, stelt de juiste vragen en laat ouders in hun kracht staan.
- Je kan goed zelfstandig werken en laat je niet snel ontmoedigen.
- Je beschikt over een blanco uittreksel uit het strafregister, model 2.
- Je bent bereid om een tweetal avonden per week te werken.
Wat bieden wij?
- Een voltijds contract (40 uur) van onbepaalde duur om zo snel mogelijk te starten.
- Een loon afhankelijk van je diploma volgens de wettelijke VAPH barema’s (PC 319.01).
- Er wordt rekening gehouden met je voorkeuren bij het opmaken van het uurrooster, vast uurrooster voor een goede work-life-balance.
- Je geniet een zeer uitgebreide verlofregeling, eigen aan de sector.
- Extra verlof dagen: 12 ADV dagen, 2 bijkomende verlofdagen, VAPH dagen (5 dagen vanaf 35 jaar tot max. 36 dagen voor 55+) (in een voltijdse tewerkstelling)
- Mogelijkheid om binnen en buiten de schoolvakantie op verlof te gaan
- Mogelijkheid tot hospitalisatieverzekering.
- Benefits@work: aantrekkelijke kortingen en voordelen voor winkels, cinema’s, pretparken,…
- Geschenk met kerst, bij 10/15/20/…jaren in dienst.
- Verscheidenheid aan keuze om naar het werk te geraken
- Heel vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (derdebetalersregeling)
- Vergoeding woon-werkverkeer
- Maximale fietsvergoeding
- Mogelijkheid tot stallen/laden van je fiets in overdekte en afgesloten fietsenstalling. Douchemogelijkheden voor werknemers
- Een fijne en inspirerende werkomgeving waarin ‘verbindend werken’ topprioriteit is.
Plaats van tewerkstelling
Koninklijk Instituut Woluwe – Georges Henrilaan 278 – 1200 Brussel
Wie zijn wij?
Het Koninklijk Instituut Woluwe is een missie-gedreven organisatie en levert zorg en onderwijs aan kinderen en jongeren met een beperking. Op onze campus bevindt zich een Multifunctioneel Centrum (MFC), dit is een internaat verbonden aan twee scholen voor buitengewoon onderwijs. Waar de scholen instaan voor aangepast onderwijs, biedt het MFC tijdens en na de schooluren begeleiding voor:
- kinderen met een spraak – of ontwikkelingsstoornis of met een auditieve beperking
- kinderen en jongeren met een autismespectrumstoornis of gedrags- en emotionele stoornissen
- jongeren met een visuele beperking.
Lees meer over ons op www.kiwoluwe.be
In het Instituut engageren zich elke dag meer dan 350 mensen, waaronder opvoeders, leerkrachten, leerlingenbegeleiders, administratief en logistiek personeel.
Wil jij morgen deel uitmaken van dit geëngageerd team ? Stel je dan nu nog kandidaat!
Selectieprocedure
Stel je ten laatste op 17 augustus 2025 kandidaat door je gemotiveerde sollicitatiebrief en CV te versturen naar sollicitaties@kiwoluwe.broedersvanliefde.be met de vermelding van “context- en cliëntbegeleider”.
Na een eerste screening op basis van de motivatiebrief en cv nodigen we de weerhouden kandidaten uit voor een eerste gesprek. Dit gesprek zal plaatsvinden vanaf 21 augustus 2025.
We zijn in verlof tussen 23 juli en 15 augustus. Sollicitaties en vragen blijven tijdens deze periode zeker welkom. Ze worden na onze herstart met de nodige aandacht behandeld.
Wil je meer inhoudelijke informatie over deze functie, neem dan contact op met Valerie Bellen (pedagogisch directeur) via e-mail: valerie.bellen@kiwoluwe.broedersvanliefde.be of telefonisch op: 0495/63.05.64.
Wil je meer informatie over het verloop van de selectie, neem dan contact op met Tanya Hectors via e-mail: tanya.hectors@kiwoluwe.broedersvanliefde.be.