TITO

Time In Time Out

Wie zijn we?

TITO (Time In Time Out) is een project van de afdeling HORIZON in het MFC, in samenwerking met VGC Welzijn.

TITO biedt tijdelijke ervaringsgerichte dagbesteding en herstelgerichte vrijetijdsbesteding aan jongeren tussen 12 en 18 jaar die nood hebben aan rust of waar het schools-/hulpverleningstraject in het gedrang is.

TITO is een plek waar je dan tot rust mag komen, jezelf kan zijn en nieuwe dingen kan leren en ontdekken. Dit op een eigen tempo, zonder dwang en samen met anderen.

Iedereen is welkom! We verwachten alleen je aanwezigheid, dat je minimaal kunt functioneren in een groep, dat je respect hebt voor jezelf/de ander en het materiaal waarmee er gewerkt wordt en dat je mee zoekt hoe de relaties versterkt kunnen worden met je context.

Openlucht koken op vuur en hand met een kopje koffie

WAT DOEN WE?

TITO biedt dagopvang onder het RTH-aanbod van het MFC. Het aanbod bestaat uit een school vervangende en/of schoolaanvullende dagbesteding.

De dagen worden ingevuld met het volgen van diverse ateliers (creatief, sport, cultuur, koken…), vrije tijd en groepsmomenten. We leven samen en vullen met elkaar de tijd in. Dit geven we als groep vorm en ontwikkelen we samen, zodat het zoveel mogelijk aansluit bij de jongeren die er op dat moment zijn.

We zullen daarbij zowel op de locatie zijn, als verbinding zoeken met projecten, plaatsen, mensen en de samenleving om ons heen in en rond Brussel.

Door een rustige, veilige, luisterende en stimulerende omgeving aan te bieden, geven we een plek aan jongeren waar ze zich op hun eigen tempo en in alle vrijheid kunnen ontdekken, ontwikkelen en hun relaties met hun eigen omgeving terug kunnen versterken.

ONZE KRACHTEN

Oordeelvrij

Bij TITO mag je gewoon zijn. Je krijgt een nieuwe start. Dossiers zijn voor ons niet belangrijk. Wij werken met wat er in het hier-en-nu is en sluiten daarop aan

Ontdekken

Door de groepsmomenten en de ateliers, kun je jezelf beter leren kennen en ontdekken wat je leuk vindt

Vrijheid

Bij TITO is er geen voor opgesteld doel of een bepaalde tijd waarin je iets moet bereiken. Aanwezig zijn is het belangrijkste en de vervolgstappen die je wilt zetten, die bepaal jij zelf. Onze rol is jou steunen in jouw ontdekkingstocht. We zijn flexibel en sluiten zoveel mogelijk aan bij jouw wensen en ideeën

Samen & Individueel

Je bent hier voor je eigen proces en je mag dan ook zelf weten wat je met anderen wilt delen, maar door de dag heen sta je wel in verbinding met elkaar. Het samen zijn en doen, werkt inspirerend. Van jouw aanwezigheid kunnen anderen ook leren

WAAR VIND JE ONS?

Gebouw 302 (2e & 3e verdieping) | Roodebeeksteenweg 302 | 1200 Sint-Lambrechts-Woluwe

Hoe kan je aanmelden?

Voor de ervaringsgerichte dagbesteding kan de school via de CLB-medewerker aanmelden bij het centraal meldpunt KANS Brussels.
Voor de herstelgerichte vrijetijdsbesteding of andere vragen kan je contact opnemen met Liesbeth Adriaensen of door een e-mail te sturen naar TiTo.

team TiTo

Portret van Liesbeth Adriaensen

Liesbeth Adriaensen

Coördinator

0473 35 18 64

Logo TiTo Time in Time out

TiTo
Time Out

Contact

0470 88 26 13

zomervakantie 2023

Sluiting secretariaat BuBaO en BuSO

Niet bereikbaar
van zaterdag 08/07
tot en met zondag 20/08

start schooljaar 2023-2024

maandag 4/09